یکشنبه، آذر ۲۲، ۱۳۹۴

گروهی برای بررسی جانشین رهبری تعیین شده است

هاشمی رفسنجانی: گروهی برای بررسی جانشین رهبری تعیین شده است


اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری در ایران می‌گوید که این مجلس در حال "آماده شدن و مطالعه" برای زمانی است که "رهبری عوض شود یا نباشد".
آقای هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت که گروهی تعیین شده که اعضای آن "افراد را بررسی می‌کنند تا آنهایی را که صلاحیت دارند اگر بعدا حوادثی پیش آمد، بتوانند برای رأی‌گیری مطرح کنند".
او این اقدامات را وظیفه عمده خبرگان دانسته و گفته است: "حالا هر وقتی که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید، دوباره باید کار عمده‌ای انجام دهند".
انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم‌زمان با انتخابات مجلس در هفتم اسفند امسال برگزار می‌شود. این مجلس بر اساس قانون اساسی ایران وظیفه انتخاب رهبر، نظارت بر او و اختیار عزل او را دارد.
این دوره از مجلس خبرگان در سال آینده خورشیدی و در حالی کار خود را آغاز می‌کند که از چندی پیش و در پی بستری شدن آیت‌الله خامنه‌ای و عمل جراحی او، مسئله انتخاب جانشین او به صورت جدی‌تری مطرح شده است.
محافظه‌کاران پیش از این درباره "تشکیل یک اقلیت قوی در این مجلس" هشدار داده‌ و درباره ترکیب احتمالی آن ا براز نگرانی کرده‌اند.
آقای هاشمی رفسنجانی که انتخابات اسفند ماه را " سرنوشت‌سازترین انتخابات" خوانده، گفته است که در این دوره هم نامزد خواهد شد. نزدیکان حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، هم از تصمیم اوبرای نامزد شدن در انتخابات خبرگان خبر داده‌اند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با ایلنا گفته است که در حال حاضر خبرگان نهادهای زیر نظر رهبری را بررسی می‌کند و به رهبری گزارش می‌دهد.
او تاکید کرده که از نظر او نباید این‌گونه باشد و گفته است "اگر بخواهیم وظیفه خود را به خوبی انجام بدهیم، همه کارهای کشور زیرنظر رهبری است و ما نباید از آنها غافل باشیم".
او همچنین گفته "در آینده خبرگان دیگری می‌آید که باید ببینیم چه کار می‌کند".
آقای هاشمی رفسنجانی که صلاحیتش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از سوی شورای نگهبان تایید نشد، گفته است مجلس خبرگان "می‌تواند قوانین مربوط به انتخابات خود و رد صلاحیت‌ها و مرجعش را اصلاح کند".
  • منتقدان "تندرو": در مورد خودم، فشار این‌ها روی من هیچ تأثیر ندارد و مثل کلاغ‌هایی هستند که از روی درخت‌ها می‌پرند. برای من این‌گونه است و کاری با آن‌ها ندارم. من همیشه فشار داشتم.
  • تایید صلاحیت نامزدهای خبرگان: خود خبرگان می‌تواند قوانین مربوط به انتخابات خود و رد صلاحیت‌ها و مرجعش را اصلاح کند. الان در خبرگان، نظرات و تصمیم رد و تایید صلاحیت‌ها را به شورای نگهبان دادیم. البته آن موقع می‌خواستیم از خودمان بگذاریم که ‌گفتند از خودتان نمی‌شود و باید کسی از بیرون باشد که بعضی‌ها گفتند مراجع را بگذاریم. گفتیم که مراجع اجباری ندارند حرف کسی را بپذیرند و قبول نمی‌کنند و نمی‌خواهند دخالت کنند. راه‌های مختلفی را رفتیم و ناچار به شورای نگهبان رسیدیم.
  • فهرست انتخاباتی: لیست نمی‌دهم. در هیچ انتخاباتی لیست ندادم. مگر زمانی که حزب داشتیم و حزب جمهوری لیست می‌داد و ما هم لیست می‌دادیم، چون ما جزو آن بودیم. الان لیست نمی‌دهیم. ولی از کسانی که نظر داریم، وقتی نامزد شدند و از فیلتر گذشتند، حمایت می‌کنیم.
  • نفوذ: الان جریان تندرو هر چه را که دوست نداشته باشد، می‌گوید نفوذ است. حتی دامنه برخورد با مخالفان سیاسی خود را به کتاب‌ها و روزنامه‌ها هم گسترش دادند که یعنی همه این‌ها را باید صاف کرد. این حرف یعنی چه؟
  • صدا و سیما: یک عده در مجلس هستند که با استفاده از تریبون باز آنجا تندروی را اشاعه می‌دهند... صداوسیما هم تندروی‌های آن‌ها را پخش می‌کند که تشویق می‌شوند. فکر می‌کنم تندروی الان قوی‌تر از سابق شده است.
  • وضعیت اقتصادی پیش از اجرای برجام: قبول دارم که دولت می‌توانست از پیش برای بعد از توافق برنامه‌های میان‌مدت داشته باشد. آنها فکر می‌کردند مذاکرات ۱+۵ زود‌تر از این به نتیجه می‌رسد٬ اما معطل شد. الان هم تلاش‌های زیادی هست که یک مقدار تأخیر بیاندازند تا انتخابات بگذرد.
  • آمریکا: فکر می‌کنم که اگر روزی آمریکا دست از خصومت‌هایش بردارد و خصومت‌های گذشته‌اش را جبران کند، می‌توانیم وارد شویم. یک مقدار به آنها بستگی دارد که اگر آن مسئله حل شود، کسی مخالفتی ندارد که با آمریکا حرف بزنیم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر