سفارت آمریکا : تقاضای سفر به آمریکا را میتوان از طریق اینترنت انجام داد.
برای دانشمندان چنین نیست، دانشمندانی که به کشور های ایران، سوریه، عراق و سودان سفر کردهاند باید در سفارت آمریکا حضور یابند و مصاحبه شوند. برای این مصاحبه باید 200 دلار پرداخت شود.
قانون جدید ویزای آمریکا که طبق آن برای کسانی که در 5 سال گذشته از تاریخ اول مارس 2011 به کشور های ایران، سوریه، سودان و عراق سفر کردهاند، ویزا صادر نمیشود، مشکل برای بسیاری از اروپائیان ایجاد کرده
این قانون شامل افرادی نیز میشود که دارای دو گذرنامه هستند و به کشور هایشان سفر میکنند. در برلین گفته شد، این قانون برای اروپاییها باعث درد سر شده و سازمانهای مختلف در آلمان از آمریکا انتقاد کرده میگویند، کار فرهنگی و علمی در آینده با آمریکا مشکل خواهد شد.
البته طبق آمار مشخص شده بین خارجیانی که دو گذرنامه ایرانی و اروپایی دارند، ایرانیان از همه ملتهای دیگر بیشتر از این فرصت استفاده میکنند و به کشورشان میروند.
دانشمندان اروپایی کارشناس خاور نزدیک نگران شدهاند زیرا در آینده سفرشان به آمریکا با مشکل مواجه خواهد شد.
پروفسور استفان هایده مان (Stephan Heidemann ) استاد کرسی اسلام شناسی انستیتوی آسیا آفریقا در هامبورگ در مصاحبه خود با نشریه دی ولت میگوید، همکاری دانشمندان با دانشمندان آمریکایی در زمینههای خاور نزدیک و اسلام شناسی مشکلات بزرگی سر راه خواهد داشت.
آمریکا میخواهد از ورود افراد رادیکال اروپایی که به کشور های نامبرده سفر کرده اند، جلوگیری کند. نشریه دی ولت مینویسد، سفارت آمریکا در برلین بعد از تماس به ما گفت، تقاضای سفر به آمریکا را میتوان از طریق اینترنت انجام داد.
پروفسور هایده مان میگوید، برای دانشمندان چنین نیست، دانشمندانی که به کشور های ایران، سوریه، عراق و سودان سفر کردهاند باید در سفارت آمریکا حضور یابند و مصاحبه شوند. برای این مصاحبه باید 200 دلار پرداخت شود.
پروفسور گونتر مایر (Günter Meyer ) استاد دانشگاه ماینز میگوید، قانون جدید شامل همه قشر های مردم، چه بازرگان، سرمایه گذار و دانشگاهی میشود، اما برای بازرگانانی که مرتب به کشور های خاور نزدیک، ایران، عراق و سوریه سفر میکنند، موقعیت بمراتب مشکلتر خواهد بود.
وی میگوید، من رئیس انجمن همکاریهای سیاسی و اقتصادی هستم و بیش از 300 دانشمند از این انجمن دقیقاً از همان گروهی هستند که آمریکا به آنها ویزا نخواهد داد. وی میافزاید، دانشمندان ما مرتب در جلسات سخنرانیها و سمینار های فرهنگی به این کشور ها سفر میکنند.
هردو پروفسور عقیده دارند، احتمال دارد قانون برای دانشمندان تا حدودی تغییر کند اما لغو نخواهد شد. فعلاً حدود چندین هزار دانشمند اروپایی در لیست ما هستند که به این کشور ها سفر میکنند.
وزارت امور خارجه آلمان در اظهار نظر خود مینویسد، ما به این مشکل واقف هستیم،کلیه سفیران اتحادیه اروپا در آمریکا طی نامهای ای مشکل اجرای این قانون را هشدار داند و خواهان تغییر قانون ویزا را برای سیاستمداران، روزنامه نگاران، بازرگانان و انجمنهای خیریه شدند در این نامه از تعویض دانشمندان صحبتی به میان نیامده است.
دکتر ایرج ربیعی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر