پس از روی کار آمدن حکومت جمهوری اسلامی در ایران،بسیاری از شهروندان ایرانی آواره غربت شدند،عده ای به خاطر مشکلات سیاسی و عقیدتی که ماندن در ایران جانشان را به خطر میانداخت مجبور به جلای وطن شدند و عده ای هم به خاطر مشکلات اجتماعی و اقتصادی به امید زندگی بهتر تصمیم به مهاجرت گرفتند در این راه خیلی ها هم با مشکلات زیادی روبرو شدند ،حتی گاهی اوقات این مهاجرت بهای سنگینی تا پای مرگ را برای آنها در پی داشته است .
بسیاری از این مهاجران در شرایط موجود در کمپ های نگهداری از پناهجویان با مشکلات زیادی روبرو میشوند و بسیاری از آنان به علت عدم موافقت با درخواست پناهندگی اشان به تنش های روحی و روانی مبتلا میشوند.
شرایط سخت پناهندگی یک طرف و مشکلات اجتماعی که در این کمپ ها برای آنها اتفاق میوفتد زندگی مشقت باری را برای آنها فراهم میسازد.
یکی از کشورهایی که به تازگی با وضع قوانین سخت جهت جلوگیری از هجوم پناهجویان به خاک کشور خود شرایط عرصه را بر پناهجویان تنگ کرده است استرالیا میباشد،.که براساس این قوانین پناهجویانی که قصد ورود غیر قانونی و از طریق اقیانوس به استرالیا را دارند برای رسیدگی به پرونده درخواستشان به کمپهای پناهندگی در دو جزیره «نائورو» و «پاپه آ گینه نو» منتقل میشوند،که در این میان پناهجویان ایرانی هم با مشکلات بسیاری مواجه شده اند.
در۲۸ بهمن ۱۳۹۲(۱۷ فوریه ۲۰۱۴) رضا براتی، پناهجوی ۲۳ ساله ایرانی در جریان یک درگیری توسط پلیس در جزیره پاپوآ گینه نو به قتل میرسد پس از آن «حمید کهزایی» یک جوان ۲۴ ساله دیگر در ٢٧ آگوست همان سال پس از آنکه به دلیل جراحی قطع پا دچار عفونت خونی شده بود به یک بیمارستان منتقل میشود و یکروز پس از انتقال به بیمارستان، نهایتا دچار سکته قلبی و سپس مرگ مغزی میشود.
در خبر تاسف آوری که جدیدا منتشر شده است ، یک دختر ۲۳ ساله پناهجوی ایرانی که در راه ورود به استرالیا در کمپ نگهداری پناهجویان جزیره «نائورو» به سر میبرد ،مورد تجاوز قرار گرفته است
ای بی سی گزارش داده است این دختر جوان که در ماه می سالجاری حدود ۳ ماه پیش زمانی که در حال بازگشت از دیدار دوستان خود به کمپ پناهندگان در جزیره «نائورو» بود مورد تجاوز قرار گرفته است همچنین دولت استرالیا به وعده های خود جهت درمان این شهروند ۲۳ ساله ایرانی عمل نکرده است،برادر این دختر که خود را امید معرفی کرده است در رابطه با این حادثه گفت:«مدت کوتاهی پس از این حادثه مسئولان استرالیایی به ما گفتند که در چند روز آینده شما و خانوادهتان به شهر «بریزبین» استرالیا منتقل خواهید شد تا در پروسه ویژه درمانی در کنار خواهرتان باشید.» اما این اتفاق هرگز روی نداد و این دختر در جزیره نائورا تنها باقی مانده است.
همچنین در ادامه گفت: گفته است که خواهرش دچار مشکلات جدی روحی روانی شده است حتی دو بار اقدام به خود کشی کرده است یکبار تصمیم به بریدن رگ دست خود و یکبار دیگر با با سر کشیدن بطری سم حشره کش پس از آخرین اقدام به خود کشی خواهرم در بیمارستان IHMS بستری میباشد تا کنون مدت ۳ هفته هست نه غذا خورده و نه با کسی صحبت کرده است.
پلیس محلی ابتدا وقوع چنین جنایتی را تکذیب میکرده است اما سپس تحقیقاتی را در این باره شروع کرده هرچند کسی را به انجام این جنایت متهم نکرده است،از طرف دیگر مسئولان مرزبانی استرالیا وقوع این حادثه را تائید کرده و از شروع تحقیقات درباره آن خبر دادهاند. یک سخنگوی وزارت مهاجرت استرالیا در بیانیهای گفته است: «فرد مورد نظر امکانات درمانی مورد نیاز و درمانی روحی روانی را در نائورو دریافت کرده است. متخصصان درمانی هم تشخیص دادهاند که او نیازی به انتقال به استرالیا برای ادامه درمان ندارد.»
در این رابطه خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی(آنا) گفته است : این اتفاق در سکوت خبری باقی مانده بود تا اینکه امروز «سارا هنسون» نماینده حزب سبز در مجلس سنای استرالیا، و همچنین برادر این دختر در گفت و گو با «ای بی سی نیوز» استرالیا پرده از بخشهایی از ماجرا برداشتند.
این خبرگزاری همچنین عنوان کرده است با بخش ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه ایران تماس گرفته اند و این مورد را جویا شده اند،و پاسخی که گرفته اند این هست «این خبر هنوز به دست ما نرسیده است. معمولا ۹۹.۵ درصد پناهنگان ایرانی مایل نیستند با کنسول ملاقات کنند زیرا پناهجویان بر این باور هستند که تماس با دیپلماتهای ایرانی روند پناهندگی آنها را با مشکل مواجه میکند.
این خبرگزاری همچنین عنوان کرده است با بخش ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه ایران تماس گرفته اند و این مورد را جویا شده اند،و پاسخی که گرفته اند این هست «این خبر هنوز به دست ما نرسیده است. معمولا ۹۹.۵ درصد پناهنگان ایرانی مایل نیستند با کنسول ملاقات کنند زیرا پناهجویان بر این باور هستند که تماس با دیپلماتهای ایرانی روند پناهندگی آنها را با مشکل مواجه میکند.
پس آن آن این خبرگزاری نقل کرده است که با با سفارت استرالیا تماس برقرار کرده است و مسئول پاسخ دهنده تلفن در این سفارتخانه در پاسخ به پرسش درباره شرایط پناهجویان ایرانی در «نائورو» و «پاپه آ گینه نو» گفت: «این مناطق از ما بسیار دور هستند و ما اطلاعاتی درباره وضعیت آنها نداریم.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر