در پاییز آینده هنگامی که غازها بهطرف جنوب کوچ میکنند، به پرواز آنها توجه کنید که چگونه بهصورت عدد ۷ با هم حرکت میکنند. شاید توضیح علم برای توجیه و لزوم این نحوۀ پرواز، برای شما خالی از شگفتی نباشد؛ حرکت بالهای هر پرنده، باعث ترفیع پرندهای که بلافاصله در پشت سر وی قرار دارد، میگردد، بهطوری که در مقایسه با حرکت مجزای هر پرنده، پرواز "هفت مانند" آنها، ۷۰٪ به سرعت و تسهیل پرواز آنها میافزاید.
هنگامی که غازی از این شکل ۷ پروازی خارج میشود، بلافاصله اُفت میکند و مقاومت هوا را احساس میکند. لذا فوراً به آن ترتیب باز میگردد تا از مزیتِ قدرتِ پروازِ پرندۀ جلویی استفاده ببرد. وقتی که غازی که رهبری گروه را به عهده دارد خسته میشود، به عقب چرخ میزند و غاز دیگری جایگزین وی میشود.
وقتی که غازی بیمار یا زخمی میشود و از شکل ۷ پروازی خارج میگردد، یک یا دو غاز دیگر به همراه او به پایین پرواز میکنند و وظیفۀ کمک و محافظت او را به عهده میگیرند. آنها تا زمانی که آن غاز قادر به پرواز مجدد گردد و یا بمیرد، با او میمانند و بعد از آن دوباره یا به گروه خود یا به گروه دیگری که به آن مقصد کوچ میکنند، ملحق میشوند و به پرواز خود ادامه میدهند.
کسانی که هدف مشترک و مقصد مشابهی دارند، با همبستگی و هماهنگی، نه تنها به سرعت حرکت خود اضافه میکنند، بلکه کوششهای همسفرانشان باعث تسریع قوت و تشویق آنان میگردد.
حکمت غازها به ما درس اتحاد و همبستگی را میآموزد و ما را تشویق میکند که در خطرها کنار هم بایستیم و در مسئولیتها بارهای سنگین یکدیگر را تحمل کنیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر